Spotlight

Jura Impressa is niet meer! De vertrouwde naam is verleden tijd

Door site-redactie - Prijs-update: 20 augustus 2019 -

Impressa is niet meer

Jarenlang heeft Jura met veel vertrouwen de naam Impressa gebruikt, maar zoals je waarschijnlijk zelf al gemerkt hebt; Jura heeft het er niet meer over. Maar toch kom je ze in de winkels nog gewoon tegen. Dat maakt het voor de consument en bedrijfsleven allemaal erg verwarrend. Helemaal omdat Jura in sommige gevallen dezelfde type heeft uitgebracht met en zonder Impressa in de naam. Mocht je dus een Jura koffiemachine tegenkomen met Impressa in de naam dan gaat het om een ouder model zonder het vernieuwde PEP systeem of andere verbeteringen.

Piston nabootsen

De nieuwere Jura machine (zonder Impressa dus) is uitgerust met het zogehete P.E.P. systeen. Het pompt het water over een wat langere tijd, in korte pulsen door de koffie, met als resultaat meer aroma in je koffie. Dit is een beetje vergelijkbaar met het nabootsen van een Piston waar de koffie wat fijner is gemalen en daarmee ongeveer vijfentwintig seconden de tijd neemt om onder hoge druk de perfecte Espresso voor je te maken.

Oude gewoonte

We hadden het er net al even over, je komt de Impressa machines gewoon nog overal tegen. Zowel online als in de speciaalzaken. De oudere machines liggen bij veel dealers dus nog gewoon nog op de plank! Maar we komen ook zeer regelmatig tegen dat een verkoper uit eigen initiatief of vaste gewoonte zelf de naam Impressa aan de allernieuwste machine plakt op hun website, of een afbeelding van een oudere Impressa bij het nieuwste model laat zien. Voor de koper dus allemaal erg verwarrend!

Controlleer type en jaartal
Wil je zeker weten wat je koopt, vergelijk dan eenvoudig en snel op onze site de verschillende aanbieders. Alle winkels waar de machines te koop worden aangeboden, hebben in hun specificaties ook altijd een typenummer staan. Het typenummer kan je ook altijd op de Jura site controlleren zodat je zeker weet wat je koopt. Eenmaal besteld, dan kan je ook aan de onderkant van de machine snel en eenvoudig zien wanneer de Jura is gemaakt en om welk type het precies gaat.

Leuke prijs?

We verwachten binnenkort, dat alle Jura Impressa machines met een behoorlijke korting worden verkocht. Hou onze site dus in de gaten!

Voorbeeld: Jura A9 met en zonder Impressa in de naam

De Jura Impressa A9 (met Impressa in de naam) is een ouder model: mei 2015 // zonder PEP systeem.
De Jura A9 zonder Impressa in de naam is een nieuwer model: vanaf april 2016

icon: Jura Impressa A9 Aluminium - te koop vanaf: 1.299,-

Jura Impressa A9 Aluminium

Simon Lévelt

€ 1.299,-

icon: Jura A9 Aluminium - te koop vanaf: 1.299,-

Jura A9 Aluminium

Media Markt

€ 1.299,-

Jura Impressa A9 Aluminium

REVIEW 7.7
icon: Jura Impressa A9 Aluminium - te koop vanaf: 1.299,-
icon: Jura Impressa A9 Aluminium - te koop vanaf: 1.299,-icon: Jura Impressa A9 Aluminium - te koop vanaf: 1.299,-icon: Jura Impressa A9 Aluminium - te koop vanaf: 1.299,-
Simon Lévelt
Met de Jura Impressa A9 (zonder PEP systeem) zet u verschillende koffiespecialiteiten, zoals latte macchiato en espresso. Het is een zeer compacte volautomatische espressomachine en met één druk op de knop kan je eenvoudig en snel een cappuccino of latte macchiato bereiden.
Merk: Jura
Model: Jura Impressa A9 One Touch espressomachine 1,1 liter Aluminium
Fabrikantcode: 13655
Aantal kopjes: 2
Koffie: Koffiebonen, Gemalen koffie
Soorten koffie: Koffie, Espresso, Cappuccino, Latte macchiato

Jura A9 Aluminium

REVIEW 7.7
icon: Jura A9 Aluminium - te koop vanaf: 1.299,-
icon: Jura A9 Aluminium - te koop vanaf: 1.299,-icon: Jura A9 Aluminium - te koop vanaf: 1.299,-icon: Jura A9 Aluminium - te koop vanaf: 1.299,-
Media Markt
De vernieuwde Jura A9 zonder Impressa in de naam is het nieuwste A9 model en is uitgerust met het nieuwe Jura PEP systeem. De Jura A9 heeft een moderne, zelfverklarende touchscreen display en garandeert een intuïtieve bediening.
Merk: Jura
Model: Jura A9 Aluminium
Fabrikantcode: 15118
Aantal kopjes: 2
Koffie: Koffiebonen, Gemalen koffie
Soorten koffie: Koffie, Espresso, Cappuccino, Latte macchiato


Tip een ander en deel eenvoudig dit artikel!

Shops in the Spotlight

Voordelig geprijsd

Meer voordeel

KORTING Koffiemachines
De beste prijsvergelijker!

Wij laten je zien waar je het voordeligst uit kunt zijn!

Vergelijk alle prijzen